Začalo husto snežiť, v Prešovskom kraji majú problémy

06.02.2013 Prešov

Prešov 6. februára (TASR) – Husté sneženie, ktoré dnes večer zasiahlo regióny Prešovského kraja, spôsobuje komplikácie v doprave. V priebehu dvoch hodín napadlo niekoľko centimetrov čerstvého snehu.

Operačné stredisko Krajského riaditeľstva policajného zboru v Prešove informovalo, že cesta I/18 v stúpaní na Petič medzi Prešovom a Vranovom nad Topľou je neprejazdná z dôvodu skríženia kamióna.

Polícia upozorňuje vodičov aj na zníženie najvyššej povolenej rýchlosti na diaľnici D1 v úseku Prešov–Budimír na 80 km/h z dôvodu hustého sneženia. Operačné stredisko ďalej uviedlo, že cesty v Prešovskom kraji sú zasnežené, okrem spomínaného úseku sú prejazdné, ale to sa môže rýchle zmeniť.

Na mnohých miestach je na cestách kašovitý sneh. Množstvo mokrého a ťažkého snehu je aj na konároch stromov, čo môže spôsobiť ich polámanie.

Operačný dôstojník Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Prešove Milan Podolinský TASR potvrdil, že počasie zamestnáva aj hasičov. Od 18. do 21. hodiny zasahovali pri šiestich dopravných nehodách v kraji. Vážne zranenia však hlásené nemali.
 

Vyberte región